Професионални програм за чишћење ПОДОВА - ТЕПИХА - Увод

Професионално чишћење тепиха. Програм обухвата најшири спектар машина и опреме на тржишту, погоднe за професионално чишћењеПОДОВА-ТЕПИХА. Поузданост и робусност карактеришу цео опсег. Сантоемма je развилa јединствени систем и усвојила посебне технологије, омогућава да добијете најбоље резултате чишћења и максималне перформансе.

Систем екстракционог убризгавања са прањем са ротирајућим четкама

Са овим системом екстракционог убризгавања, раствор воде и хемикалија допире до влакна тепиха и одмах се исисава. Прљавштина се извлачи и остаје у машини. Чишћење је резултат побољшане механичке акције ротирајуће четке, који омогућава да уклоните прљавштину са дна влакана тепиха, за потпуно чишћење свих влакана. Нema заосталe прљавштине која ће поново изаћи из базе влакна на површину неколико дана након чишћења.

ВИСОКА ВАКУМ ТЕХНОЛОГИЈА-СНАГА УСИСАВАЊА

Време сушења тепиха после чишћења веома зависи од јачине вакума.
Специјално дизајнирани вакум мотори су развијени за Сантоемма машине, што омогућава да се до 50% већи вакум него код стандардних вакум система.
Резулат овога је екстремно краће време сушења тепиха него са стандардним машинама: тепих се потпуно осуши у року од 1 сат. Не смањује се само време чишћења, већ се и добија бољи резултат, јер додатни раствор издвојен из тепиха влакана садржи додатне прљавштине уклоњене из тепиха..Што се неће десити код осталих стандардних машина у односу на Сантоемин систем рада.

.

Instant систем топле воде

Код чишћења тепиха и текстила, резулати чишћења се могу значајно побољшати коришћењем врућег раствора уместо раствора на собној температури. Резултати теста показују да чишћење тепиха при само 10 степени вишој емператури исти као резултати код два пута очишћеног тепиха при собној температури раствора. Santoemma instant heating system дозвољава добијање топле воде одмах после укључивања машине. Није потребно да се чека дуго времена док се цео раствор танка не загрејекао што је случај код других машина н тржишту.

Carpet pre-spraying

Преспреј за раствор се обично препоручујепре почетка чишћења тепиха , како би се олакшала одвајање прљавштине од влакана тепиха. Ово помаже да добијете бољи резултат чишћење и да се убрза следеће операције чишћења. Пре-спреј се обично врши помоћу посебних уређаја пре прскалице, било ручно или електричним.
Сантоемма је развио патентирани пре спреј систем, омогућавајући да се унапред спреј са истим екстракцију се користи кодмашина, обезбеђује и контролише оптимална концентрација хемикалија. Оператер не мора да користи уређај. Он може унапред нанети спреј на површине веома брзо, захваљујући пумпи машине, за комплетан капацитет резервоара машине. Губљење времена због честих поновних пуњења преносних пре прскалица се стога елиминише.

Aутоматско дозирање хемикалија

Раствор воде и хемијског се обично добија додавањем хемикалија у резервоар танка. Да бисте добили тачну концентрацију, неопходно је да се израчуна која количина хемикалија се  треба додати, према величини капацитета резервоара.
Након чишћења, заостали раствор у резервоару се обично истроши. Сантоемма је развио патентирани систем за извођење аутоматског дозирања хемикалија у  току чишћења тепиха, са многим предностима (види СМАРТКИТ систем).

 

Испирање тепиха и уклањање остатка хемикалија

После чишћења тепиха са хемикалијама препоручује се испирање површине, ради уклањања лепљивих остатака прљавштине и хемикалија. Фаза испирања је веома важна, али се ретко изводи због времена које захтева.
Код Santoemma модела који су опремљени са SMARTKIT системом , могуће је испирање тепиха једноставним повлачењем ручице па су хемикалије отклоњене и тепих је чист.. Therefore no chemical is wasted and time is saved. Испирање тепиха на крају процеса чишћења учиниће да тепих поново изгледа као нов.

Одржавање или Дубинско чишћење

Већина Santoemma машина може да ради у два система рада, класично одржавање као и дубинско чишћење, у зависности од прљавштине и протеклог времена од задњег чишћења тепиха. Код обичног система рада се хемикалије наносе под мањим притиском, ок се код дубоког чишћења врши под великим притиском до комплетног чишћења веома запрљаних тепиха.

Cушење тепиха после чишћења

Моћни сушач (ST810) се може користити после чишћења, убрзава испарење влаге након прања тако да се тепих веома брзо суши.

Права машина за сваку област: BOX или SELF CONTAINED machines

Box extractors се састоји од машине тела, црева и спољне ручице и користи се за прање и усисавање тепиха. Снажна ручица са четком може се користити уместо обичне ручице. Додавањем посебне опреме Santoemma box extractor се може трансформисаи у професионални сет за чишћење који комбинује све факторе чишћења на опционални начин и даје неупоредиве резултате.

Самокомбинујућа машина (КОМБИМАТ) има укључену јединицу за чишћење испод тела машине. Руковаоц машине крећући се преко површине тепиха упоредо чисти и усисава (екстракција, четкање и усисавање) у једној операцијиса високим перформансама и квалитетом посебно количином и капацитетом у односу на класичне машине. Спољни прибор и алати такође могу се користити за јако квалитетно чишћење у неприступачним теренима.

Екстракциона пена за чишћење

У неким одређеним областима, где се теписи налазе у улазном подручју и када је неопходно да теписи буду спремни за употребу одмах после прања, теписи се чисте са пеном уместо са раствором воде и хемикалија.
Захваљујући посебном Santoemma пена тахнологијом доступном на специјалним моделима, могуће је и чишћење одређених делова тепиха. Пена се наноси и утрљава на површину тепиха, а затим се усисава. Овај систем се такође може користити и код прања пресвлака које захтевају употребу одмах након чишћења.

Системи чишћења и модели

Неки модели могу радити са различитим системима у зависности од радње коју треба обавити и способности руковаоца. . Следећа табела показује системе чишћења за сваки модел.

Models | Cleaning Systems

Injection Extraction

HOT
Injection
Extraction

Injection
Extraction
+brushing

Foam
Extraction

HOT
Foam
Extraction

Foam
Extraction
+brushing

Sabrina

x

with optional NS270BRUSH

Sabrina HOT

x

x

with optional NS270BRUSH

Sabrina Maxi

x

with optional
HT1800

with optional NS270BRUSH

Serena-Silent

x

with optional HT1800/ NS400BR-HT

with optional NS270BRUSH/
NS400BR/
NS400BR-HT

Grace

x

with optional HT1800/ NS400BR-HT

with optional NS270BRUSH/
NS400BR/ NS400BR-HT

Grace HP

x

with optional HT1800-HP/ NS400BR-HT

with optional NS400BR/ NS400BR-HT

Sharon Brush

x

x

Charis

x

with optional HT1800

x

Elite Silent

x

with optional HT1800

x

Powerful

x

with optional HT1800

x

Elite Battery

x

x

Sabrina Foam + wand

x

with optional NS270BRUSH

x

with optional NS270BRUSH

HOT Sabrina Foam + wand

x

x

with optional NS270BRUSH

x

x

with optional NS270BRUSH

NS270BRUSH tool

x

with
Sabrina Foam
HOTSabrinaFoam

NS400BR tool

x

NS400BR-HT tool

x

x

T-CLEAN chemical

x

x

x

T-FOAM chemical

x

x

x